ROMÂNIA
Ministerul Administraţiei şi Internelor
Instituţia Prefectului Judeţul Mehedinţi

COMUNICAT DE PRESA
08.11.2017

Marți, 07 noiembrie, doamna Carmen DAN - ministrul Afacerilor Interne, împreună cu doamna Olguța VASILESCU – ministrul Muncii și Justiției Sociale   și domnul Ionuț Mișa – ministrul Finanțelor Publice, au prezentat, în sistem videoconferință organizat  cu prefecții, subprefecții și șefii instituțiilor publice cu atribuții, propunerile de modificare a Codului Fiscal  din România.
Propunerile vizează o mai bună colectare bugetară, reducerea impozitului pe venit, transferul contribuțiilor sociale de la angajator la salariat, baza de calcul a contribuțiilor sociale pentru activități independente, modificarea impozitării pentru firmele cu cifra de afaceri sub un milion de euro, dar și măsuri mai dure pentru combaterea evaziunii.
În aceiași zi, la ora 14,00, prefectul județului - Nicolae DRĂGHIEA,   a convocat Comisia de Dialog Social, pentru a face cunoscute, a explica propunerile de modificare aduse Codului Fiscal și a pune la dispoziția tuturor materialul întocmit de Ministerul Finanțelor Publice.
La ședința comisiei de dialog social, domnul Nicolae DRĂGHIEA, împreună cu subprefectul și reprezentantul Administrației Județene a Finanțelor Publice Mehedinți, au prezentat și explicat partenerilor sociali propunerile de modificare, discuțiile fiind purtate într-o notă civilizată, pe baza unor întrebări și răspunsuri concrete.
Au fost apreciate de către cei prezenți, măsurile de reducere a impozitului pe venit de la 16% la 10%, creșterea deducerilor personale pentru cei cu salarii mici sau scăderea contribuțiilor privind calculul la pensie pentru condiții deosebite sau speciale de muncă.
Reprezentanții organizațiilor sindicale, Blocul Național Sindical Mehedinți și Confederația Sindicatelor Democratice din România – C.S.D.R. au precizat că sunt de acord cu toate măsurile propuse, cu excepția trecerii contribuțiilor sociale de la angajator la angajat.
 


Adresa: GUVERNUL ROMÂNIEI, INSTITUTIA PREFECTULUI - JUDETUL MEHEDINTI, STR. TRAIAN NR.89
Telefon: 0252/311647; 0252/311216(7)
Fax: 0252/311469