ROMÂNIA
Ministerul Administraţiei şi Internelor
Instituţia Prefectului Judeţul Mehedinţi

1 DECEMBRIE ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI
01.12.2017

1 DECEMBRIE

ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI


A  99 – a aniversare a României, ca stat unitar, național modern s-a desfășurat la Drobeta Turnu Severin într-o atmosferă        de sărbătoare, unde au participat laolaltă personalități și cetățeni de rând ai mehedințiului.
Alături de domnul Nicolae DRĂGHIEA - prefectul județului și domnul Aladin GEORGESCU – președintele Consiliului Județean Mehedinți, au luat parte la frumoasa manifestare, doamna Alina TEIȘ și domnul Liviu MAZILU – parlamentari de Mehedinți, domnul Marius SCRECIU – primarul municipiului Dr.Tr.Severin, comandanți  de unități militare și șefi de instituții.
În cuvântul încărcat de emoție și patriotism, prefectul județului a arătat că ”1 Decembrie ne amintește an de an, că această națiune are forța de a-și împlini marile idealuri, chiar în pofida celor mai potrivnice circumstanțe istorice. Dar ceea ce nimeni nu a putut lua românilor a fost dragostea de neam și țară, curajul, spiritul  de sacrificiu, jertfa de sine în numele unui ideal, tenacitatea, dârzenia și speranța.
Manifestarea dedicată zilei naționale s-a încheiat  cu o frumoasă defilare a forțelor militare și polițienești din județul Mehedinți, aparținând Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale, Serviciului Român de Informații și poliției locale.
Adresa: GUVERNUL ROMÂNIEI, INSTITUTIA PREFECTULUI - JUDETUL MEHEDINTI, STR. TRAIAN NR.89
Telefon: 0252/311647; 0252/311216(7)
Fax: 0252/311469